Legalitatea avortului este o incalcare grava a drepturilor omului

Sursa: Novopress.info Romania

Criteriile admisibilitatii avortului. Procentul statelor care permit avortul din urmatoarele cauze:
– Salvarea vietii mamei – 98%
– Protejarea sanatatii fizicei ai mamei – 62%
– Protejarea sanatatii psihicei ai mamei – 50%
– Viol sau incest – 50%
– Dezvoltarea anormala a plodului – 40%
– Cauze sociale sau economice – 29%
– Cererea mamei – 21%

In 4 state din 193 avorturile sunt interzise in totalitate. In 119 state din 193 avorturile sunt permise doar in cazul in care exista un pericol pentru viata mamei. 60% din state au o legislatie mult mai restrictiva decat cea a Poloniei. In marea majoritatelor statelor in care avortul este legalizat sunt cele ex-sovietice (printer care se afla si Moldova), cele din fostul lagar socialist, unele state europene: Suedia si Austria, deasemenea China, SUA si Canada. In mare parte a statelor Europei: Germania, Spania, Portugalia, Elvetia nu este permis avortul la cererea mamei. In Irlanda si Malta avortul este interzis in totalitate.

Cercetarile psihologilor sociali demonstreaza ca lucrurile interzise de lege sunt tratate de cetateni ca negative, iar cele legalizate corecte. Legalizarea avorturilor inseamna acceptarea normalitatii avorturilor de catre populatie. Legea care elimina orice restrictii pentru efectuarea avortului imping femeile sa faca un pas negandit.

Interzicerea avorturilor va insemna ca statul, legislatorul califica avortul nu doar ca un lucru imoral si periculos pentru viata mamei ci si ca fiind unul nepotrivit pentru o familie si societate normala.

Limitarea dreptului la avort nu inseamna limitarea drepturilor ci oferirea unui sprijin si ajutor femeii. Cercetarile psihologice si experienta practica demonstreaza ca inceputul perioadei graviditatii este insotita de depresii psihologice, care au atat cauze fiziologice provocate de schimbarile din organism, cat si cele sociale, legate de probleme de serviciu, studii, locuinta etc. Femeile in aceasta perioada sunt hipersensibile si capacitatea lor de a lua decizii rationale este foarte scazuta.

Avortul incalca un set de drepturi ale omului. El incalca dreptul omului la viata, existenta copilului fiind in dependenta de vointa mamei. Legislatia liberala inlatura orice responsabilitate pentru decizia luata. Medicii nu ofera nici o informatie despre dezvoltarea copilului inainte de nastere, despre esenta operatiei, iata de ce majoritatea femeilor o considera drept o simpla operatie chirurgicala.

Iata istoria Irinei C. Ea era casatorita si a fost insarcinata pe cand era studenta in anul 3. A efectuat un avort fiind sfatuita de mama sa, care la randul sau facuse in viata sa 4 avorturi. Al doilea avort l-a efectuat in anul 5, cand trebuia sa apere teze de licenta. De atunci au trecut 8 ani. Azi ea are 32 de ani, nu are serviciu, a divortat si nu mai poate sa aiba copii. “Daca nu as avorta atunci nu as fi divortat, as avea copii si as fi fericita. De ce nimeni nu m-a prevenit?”, spune ea astazi.

Alta femeie – Olga M. fost insarcinata a doua oara, in momentul in care se angaja la serviciu. De frica sa nu piarda locul de munca a hotarat sa avorteze. Intamplarea a facut ca Olga intarziat la operatie. Astazi fiul are 30 de ani, iar ea de 30 de ani multumeste lui Dumnezeu ca a adormit in ziua operatiei.

Avortul incalca dreptul tatalui la paternitate, tatal copilului nenascut este lipsit de orice drepturi, neavand dreptul sa hotarasca soarta propriului copil. Oare acest drept discriminativ al femeii asupra copilului nu este deseori o cauza a infantilitatii si iresponsabilitatii barbatilor in problemele familiei ?

Acest articol a fost publicat în Avort. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s