Greutăţile familiale

Din „Sfaturi pentru familia crestina”
Sfantul Ambrozie de la Optina

Greutăţile familiale trebuie să le îndurăm ca pe o soartă aleasă de către noi de bună voie. Gândurile ascunse in acest caz sunt mai degrabă dăunătoare decât utile. Este mântuitor doar să te rogi lui Dumnezeu pentru tine personal şi pentru familie, ca să rânduiască El ceea ce ne este folositor potrivit sfintei Sale voi.

Vă doresc din suflet să puneţi în practică toate cele pe care le-aţi exprimat într-o formă concisă în nota voastră referitoare la înţelegerea corectă a faptelor şi comportării pline de blândeţe faţă de alţii, la suportarea cu bunăvoinţă a suferinţelor, şi la respingerea înţeleaptă a intrigilor omeneşti şi uneltirilor vrăjmaşului străvechi.

 

Amintiţi-vă de proorocul rege David, care prin ajutorul lui Dumnezeu îndurând potrivnicia sorţii, scria: „Aşteptând am aşteptat pe Domnul şi S-a plecat spre mine. A auzit rugăciunea mea. M-a scos din groapa ticăloşiei şi din tina noroiului (păcătoşeniei). Şi a pus pe piatră (poruncile Domnului) picioarele mele si a îndreptat paşii mei” (Psalmul 39).

Acest articol a fost publicat în Căsătorie, Greutati, Sf.Ambrozie Optina, Sfaturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Greutăţile familiale

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Sf. Ambrozie de la Optina - Staretul mangaierii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s