[În constituţia biologică a femeii e pusă obligativitatea naşterii a 3-4 copii, în ordine naturală]

din “Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina

Editura Agaton

Mai mult chiar, o altă  constrângere de care trebuie ţinut seama e foliculina, hormon toxic şi cancerigen.

 

Toxic la nivelul creierului, dând continue dureri de cap şi foarte intense; cancerigen la nivelul sânului sau uterului (fibroane uterine). De cleştele acestui hormon nu este scăpare decât de la 3 – 4 copii în sus, cu sarcinile în mod natural, cum apar ele normal. Această ordine naturală a sarcinii e singura cale care asigură sănătatea copiilor. Salturile peste sarcini, lepădările de copii, indiferent cu ce metode şi din ce motive, ating sănătatea copiilor ulteriori, dacă mai vin. Dar chiar dacă nu mai vin alţii, Legea divină pedepseşte şi retrospectiv, pe cei făcuţi cronologic (n. ed.: pe cei născuţi în ordine naturală). Aşadar, în însăşi constituţia endocrină a femeii e pusă obligativitatea naşterii de mai mulţi copii. E chiar condiţia de mântuire a femeii după cum i-a descoperit Dumnezeu Sfântului Apostol Pavel.

În cazul viciului sau al greşelilor de convieţuire, apariţia cancerului care ucide soţia se răstoarnă iarăşi în răspunderea soţului. Soţul care nu vrea copii nu trebuie luat, e un criminal camuflat al soţiei sale. Nu e din turma lui Hristos! Abia de la 3–4 copii în sus, făcuţi în ordinea naturală în care apar, se neutralizează acţiunea toxică şi cancerigenă a foliculinei. Practica confirmă aceasta. Sunt mame cu 10–12 copii făcuţi, care trăiesc şi ajung la vârsta de 80 de ani, sănătoase, în destulă putere, fără să le doară capul sau să fi fost bolnave.

Femeile mai pătimesc şi de crizele climacteriului (menopauză), de la 50 – 52 de ani. Când viaţa lor de până aici a fost corectă şi conform cu natura, tulburările acesteia trec aproape neobservate. Echilibrul endocrin e asigurat de normalitatea convieţuirii şi a roadelor făcute până aici. În cazul viciilor de convieţuire, perioada aceasta e adevărată nebunie.

Nu mai pomenesc de reflectarea (normalităţii sau anormalităţii de convieţuire) în afara psihicului, lucru care formează un capitol aparte, cu o matematică mult mai complicată şi cu pedepse mai greu de evitat. De asemenea, nu pomenesc aici decât în treacăt reflectarea purtării în genere în codul genetic, deci în fondul ereditar al urmaşilor. Totuşi, nu mă pot abţine de a pomeni unul, care produce extrem de multe şi grele dificultăţi în educarea copiilor.

 

Când soţul nu dă pace sarcinii (zice el că se poate, sau nu vrea altfel, sau se declară stăpân pe legile naturii) atunci copiii vin pe lume cu predispoziţia precoce spre sexualitate. Aceasta îi face îndărătnici şi foarte greu educabili (sunt certaţi cu disciplina, unii genetic prezintă cromozomul criminalităţii şi chipurile, circumstanţe atenuante în justiţie). Fug de la şcoală şi încep aventurile. Deci tot în răspunderea soţului se soldează şi aceste necazuri. Explicaţia biologică: au crescut în mediul uterin hrăniţi cu sânge prea îmbibat cu testosteron, hormon sexual masculin.

Acest articol a fost publicat în Pr.Arsenie Boca, Sarcina, Soţ/Soţie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la [În constituţia biologică a femeii e pusă obligativitatea naşterii a 3-4 copii, în ordine naturală]

 1. TLP zice:

  Desigur ca religiosilor le convine sa nasca femeile cate 3-4 copii… sa creasca numarul indoctrinatilor :)..sau viitori indoctrinati.

  Unde e jurnalul stiintific in care s-au publicat studiile pentru peer review?

  Un link cer doar, dar atentie, dintr-un jurnal respectabil, gen PubMed.

  Interpretarile lui Arsenie Boca sunt irelevante :)… in lipsa surselor (deci a dovezilor) nu-i mai presus decat o poveste cu Harap Alb.

 2. meand zice:

  Si, bineinteles, ne regasim pe terenul nestiintei… 3-4 copii, hai sa facem o echipa de fotbal ce sa ne multumim doar cu 3-4 … Penibil si pacat! Si pe ce fundament stiintific se bazeaza acest articol?! Astept cu nerabdare raspunsul…

 3. RO zice:

  „Toxic la nivelul creierului, dând continue dureri de cap şi foarte intense; cancerigen la nivelul sânului sau uterului (fibroane uterine). De cleştele acestui hormon nu este scăpare decât de la 3 – 4 copii în sus, cu sarcinile în mod natural, cum apar ele normal.”
  Hai serios? Si pe ce studii stiintifice se bazeaza aceste afirmatii? Ma refer la aceea cu „ordinea naturala”. Si ce vreti aici sa spuneti: ca femeile care au doar un copil vor face cancer, iar cele care au peste 5 nu? De unde concluzia asta, cand realitate contrazice ceea ce sustineti?

 4. RO zice:

  Si am uitat sa adaug: in 2003 USA National Cancer Institute si Universitatea Oxford au concluzionat in urma mai multor studii, facute fiecare pe un numar de peste 100.000 de femei (unul in Danemarca, unul de catre Harvard si unul de Californa Teachers Institute), ca nu exista nici o relatie de cauzalitate, si nici macar de crestere a riscului, intre avort si cancerul de san. Totusi, in perioada imediat urmatoare a unei nasteri la termen, exista un risc temporar crescut de cancer la san.

 5. RO zice:

  Rectificare: conculziile studiului din Danemarca sunt facute pe un numar de pese 1.500.000 de femei, iar celelalte doua care sunt facute la un numar de peste 100.000 sunt studii ulterioare.

 6. un calin - tm zice:

  Ce usor ne ascundem in spatele „dovezilor si cercetarilor stiintifice”.
  La un moment dat se spunea si despre telefoanele mobile ca nu sunt periculoase (diverse studii si pareri ale unor experti) iar acum aflu ca provoaca diverse boli, chiar cancer.

  Nu am gasit nicaieri vreun studiu despre „binefacerile” aromelor la prezervative si despre cât de „utile” sunt avorturile pentru natura femeii. Poate imi dati voi aici (@meand si @RO) niste link-uri cu dovezi „stiintifice”..
  Este foarte usor sa critici si sa ataci pe cineva.
  Tare adevarata e vorba: „poti ierta pe cineva mai slab decât tine DAR NICIODATA pe cineva mai bun”.
  Parintele Arsenie Boca a urmat timp de 2 ani studii de medicina. Poate ar fi trebuit sa publice ceva, poate si peste hotare … dar a fost ocupat cu o parte de Canal si cu o scoatere in decor!

  Si oricum nu e obligatoriu pentru nimeni sa faca o „echipa de fotbal”. Are libertatea sa se abtina sau nu! Tot asa cum poate sa asculte de Parinte sau nu!

  Doamne, ajuta!

 7. RO zice:

  Dar de ce imi ceri linkuri, nu ma crezi pe cuvant? :) De ce nu ceri linkuri si autorilor acestui articol? Ca la genul asta de articole nu am vazut niciodata linkuri la vreun site stiintific desi se bat in piept ca datele lor se bazeaza pe „cercetari”.
  Si hai sa iti dau si un link: http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/oral-contraceptives
  Ma mir ca celor care au observat ca anticonceptionalele cresc riscul de cancer la san, le-a scapat din vedere ca il scad cu 50% pe cel de cancer de endometru, sau cel de ovare. De fapt, nu ma mir: se cheama trunchierea informatiei aceasta metoda.
  Dupa cum vezi din link, este vorba de cea mai mare institutie americana care se ocupa cu studiul acestei boli.
  Voi reveni cu linkul despre studiul de care am zis. Este un jurnal de medicina, trebuie sa il caut din nou. Astept si eu linkuri de pe siteuri de acelasi calibru, Calin.
  PS Si Calin… de cand a facut Arsenie Boca medicina, si pana in ziua de azi… muuulta vreme a trecut. Cum zice poetul.

 8. RO zice:

  http://content.nejm.org/cgi/content/full/336/2/81
  Despre studiul facut in Danemarca, pe un numar de peste 1.500.000 de femei, care spune ca nu exista nici o legatura intre cancer si avort.

 9. RO zice:

  Din acelasi jurnal de medicina, articolul despre riscul de cancer de san crescut temporar in perioada imediat urmatoare unei nasteri.
  http://content.nejm.org/cgi/content/full/331/1/5
  Asa ca nu e cazul sa sari in extreme de genul ” sa prezentam utilitatea avorturilor”. Nu fac asta pentru ca nu sunt de acord cu asa ceva. Dar nu inghit minciuni sau adevaruri trunchiate despre anticonceptionale.

 10. meand zice:

  Draga un calin – tm, am citit cu entuziasm comentariul tau si am o intrebare- de unde ai aflat „acum” ca telefoanele mobile ” provoaca boli, chiar cancer” ?! Si o mica remarca: eu nu am vorbit nici despre aromele prezervativelor, nici despre avort( unde ai vazut asa ceva in comentariul meu?!- vorba aceea: Gura pacatosului, adevar graieste…)

 11. un calin - tm zice:

  Fara sa putem demonstra niciunul ceva ne luptam in idei (ca odinioara Camil Petrescu). Dam link-uri sau pareri ale unora sau altora fara ca NOI sa putem dovedi ceva.

  Ma pozitionez deci in „tabara” Parintelui Arsenie. (b.t.w. sunt mai multi sfinti in aceasta tabara decât „oameni de stiinta” in tabara adversa).
  Spunea cineva (bineinteles tot Parintele Arsenie Boca!) ca „e mai usor sa invingi decât sa convingi”.

  Fiindca suntem pe un site care are legatura cu o taina banuiesc ca nu trebuie sa explic si taina asta :) ; mai ales ca banuiesc ca sunteti casatoriti si nu faceti o echipa de fotbal.
  (Imi imaginez cum s-ar fi desfasurat aceasta taina la biserica: „se cununa robul lui Dumnezeu RO sau meand ” – ca vad ca sunteti foarte curajosi si v-ati dat numele de botez! Apropo, botezul e o alta taina!!)

  P.S. Eu ca un pacatos ce sunt nu pot sa dovedesc nicio astfel de afirmatie de mai sus, dar consider ca TREBUIE sa ma pozitionez si asta si fac! In câtiva ani (mai multi sau mai putini) vom vedea fiecare in ce parte s-a pozitionat si care sunt urmarile. Oricum constiinta (daca o ascultam) ne spune foarte multe!
  Nu pot sa nu spun si ce spunea un mare gânditor: „Daca crezi in Dumnezeu si nu exista nu ai pierdut nimic; dar daca nu crezi in Dumnezeu si El exista atunci ai pierdut TOT!”

  … iar Parintele Arsenie Boca a fost un OM al lui Dumnezeu!!!

  Doamne, ajuta!

 12. meand zice:

  De obicei, prefer sa vorbesc doar in numele meu, mai ales ca nu stiu cine este RO, dar draga un calin – tm dumneata ai fost cel care a cerut linkuri despre cercetarile oamenilor de stiinta. Despre dl Arsenie abia acum, vazandu-va atat de infocat, am aflat cate ceva… Si sunt sigura ca dl Arsenie a fost un mare om, capabil de lucruri marete, dar care a studiat medicina pana in anii ’50( cand nici nu exista ecograf- acum o metoda atat de des intalnita care salveaza vietii)… Daca umanitatea s-ar fi luat dupa religie( sa nu facem confuzie cu Dumnezeu) atunci mii de vieti ar fi fost luate din cauza unei banale operatii…Umanitatea reprezinta evolutie, evolutia exista pentru ca Dumnezeu a voit asa, nu?! Of, of, of atat de suparat mai sunteti dvs dl un calin – tm … Pacat!!! De ce atacati cand, daca aveti dreptate, ati putea-o dovedi atat de usor?! Of, of, of supararea nu face casa buna cu Domnul… Dvs. aveti convingerile proprii si este foarte bine, eu si altii le avem pe ale noastre si acest lucru este foarte bun… Totusi, daca cititi primul meu comentariu veti vedea ca eu am cerut informatii despre sursele care stau la baza celor afirmate in prezentul post( nicidecum nu am indemnat la avort, nu am criticat casatoria sau botezul)… Foliculina bat-o vina!

 13. RO zice:

  Personal mi se pare si asa destul de grav ca adopti o idee si o si propovaduiesti mai departe fara sa o poti dovedi sau macar fara sa intelegi acea idee. Cu atat mai mult cu cat nu este corecta din punct de vedere stiintific. Iar faptul ca persisti in acea idee, chiar si dupa ce ti-am aratat ca stiinta zice altceva, mi se pare si mai grav. Dar este dreptul tau, libertatea ta de a alege sa mergi cu ochii inchisi pe acest drum. Nu am spus nimanui „avortati!” nu am spus nimanui „destrabalati-va!”. Spun doar ca argumentele pe care acest articol incearca sa le forteze nu sunt sustinute stiintific. Daca tot este un site care trateaza probleme de natura spirituala, atunci sa aduca argumente din acest spectru: moralitate-spiritualitate, si nu mai am nimic de comentat la ele, dar faptul ca se foloseste de asa zise dovezi stiintifice fara sa stie cu ce se mananca ele de fapt, doar ca sa „dea bine” si sa aiba mai mare credibilitate, este jenant.

 14. alex zice:

  pe siteul moldova crestina am citit un articol care suna cam asa:(pornea de la o intrebare)„ce spune biblia despre trasplantul de organe?”-raspunsul fetei bisericesti din spatele siteului:„in biblie nu se vorbeste despre transplantul de organe deoarece nu exista la vremea aceea”; peste 2 zile alt articol de gen:„ce spune biblia despre operatia pentru schimbare de sex”, raspunsul aceleiasi fete bisericesti- „este mare pacat”. cu asta am spus tot despre religiozitate. mai mare orb decat cel ce nu vrea sa vada,nu exista.
  apropo, in timpul unei nasteri naturale tanara mama se poate procopsi cu un cancer de col (in cazul unei rupturi) deci principiul: plodim ca sa nu facem cancer la san poate avea efect de bumerang-plodim si nu murim de cancer la san ci de cancer al colului uterin.

 15. un calin - tm zice:

  Nu stiu daca eu sunt in masura sa judec / raspund dar …:
  – In ce priveste transplantul de organe – deja vorbim de morti, de salvarea unor oameni vii si de interventia medicinei. Nu cred ca in cazul asta este o problema religioasa / duhovniceasca. Poate aici ar fi buna parerea unui doctor credincios!
  – In ceea ce priveste schimbarea de sex exista in Biblie la Facere cap. 1:
  31. Şi a privit Dumnezeu toate câte a făcut şi iată erau bune foarte.
  Deci eu inteleg ca atunci când vrei sa-ti faci o schimbare de sex consideri ca Dumnezeu nu te-a facut bun !!!!

  In ceea ce priveste cancerul – prefer sa nu intru in domeniul medical unde nu cunosc deloc, dar se pare ca altii cunosc suficient cât sa-si dea cu parerea !

  Si adevarat este: „mai mare orb decat cel ce nu vrea sa vada,nu exista”. Din pacate „orbul” asta mai si critica si incearca sa convinga si pe altul despre ceea ce el nu „vede” sau nu vrea sa „vada”.

  Doamne, ajuta!

 16. mircea zice:

  FACETI EXACT CUM SPUNE IN SF BIBIBLIE NU MAI BAGATI MOTIVE CA NU AM CU CE SAL CRESC CA NUA M SERVICI ,ETC ASTEA SUNT ARMELE DIAVOLULUI K S AVA INTUNECE MINTEA .ASA CUM PE VREMURI SA NASTEAU 7,8,9 COPII SI OAMENII NU MAI MUREAU .FACETI K VA DA DUMNEZEU SI LASATI PACATUL AVORTURILOR K ESTE CAL MAI MARE KDEAIA VIN ASUPRA VOASTRA ATATEA NECAZURI.SI PE SECTANTI EVITATII NU VA LUATI DUPA EI K VETI AJUNGE IN IAD IS CU SULFLETU SI CU TRUPUL INCA DE VII .NUI BAGTI INSEMA FITI TARI IN CREDINTA.VA RIOG PE TOTI NU MAI VB CU EI EVITATII LASAI K SUNT INAINTEMERGATORII ANTIHRISTULUI .AMIN AMIN AMIN.SI GFCAETI COPII VENITI LA BISERICA SI ASCULTATI CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI PORUNCILOR SALECARE NI LEA DAT .AMIN AMIN AMIN.

 17. RO zice:

  Pe vremuri se nasteau 7-8-9 copii si oamenii nu mai mureau? AI idee cati copii mureau pana la varsta de un an, din cauza diferitelor boli? Cate mame mureau la nastere lasand o liota de orfani in urma?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s