Familia

din “Cu Parintele Iustin Parvu despre moarte, jertfa si iubire”

Aceasta e menirea unei familii, ca cei doi sa se modeleze unul pe altul. Femeia trebuie sa se mantuiasca prin barbat si barbatul prin femeie. Asta e scopul casatoriei, ai mers in fata Sfantului Altar, acolo nu te -ai dus numai sa-ti pui pirostiile pe cap, apoi intorci spatele, faci o masa mare si bogata si de acolo incepe viata noua …! Apoi, daca incepem viata noua asa, nu stim cat poate sa tina.

 

Familia in societatea de azi

Ne  trebuie o familie sanatoasa, pentru ca aici se va forma viitorul barbat de stat. Aici se formeaza geniul, eroul, mucenicul…Familia, impreuna cu scoala, Biserica impreuna cu scoala, legatura mai stransa intre religie si stiinta, intre credinta si viata , toate acestea, in sfarsit , vor putea, in timp, sa ne readuca acolo unde meritam. Calea va fi lunga, poate cat a durat stricaciunea, dar avem sansa restaurarii in viitor.

 

Familia si Biserica

Cand e vorba sa-l intrebi ceva de sotie, un barbat vrednic si demn spune ca despre sotia mea n-am nimic de spus! Asa  si eu. Despre Biserica mea n-am nimic de spus, e Biserica mea, e Biserica Domnului si Domnul ne judeca si judecatii Lui ne supunem toti. Ca am avut asa, mici neintelegeri, consider ca sunt trecatoare, oamenii ca slugi mai trebnice si mai putin trebnice intotdeauna cauta sa se puna bine cu stapanul. Eh , astea sunt omenesti, de inteles .

 

Acest articol a fost publicat în Biserica, Familie, Societate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s