Sfântul Lavrentie

Din „Căsătoria , cale  spre sfinţenie”
Ed. Sophia 2001


7 Martie
Grecia, sec. XVII-XVIII

    Sfântul Lavrentie era din Megara, Grecia. Era ţăran şi zidar, bărbat cu totul drept şi evlavios. S-a căsatorit la Megara, şi impreună cu soţia sa au crescut doi băieţi.

Prea puţin se ştie despre viaţa lui în aceşti ani. Dar într-o zi i s-a arătat Maica Domnului, zicându-i că trebuie să meargă în ostrovul Salaminei. I s-a mai spus că într-un anume loc din acea insulă se află o biserică ruinată, pe care trebuie să o reclădească. Unele istorisiri pomenesc de o icoană a Maicii Domnului care s-ar fi găsit în acel loc.

Ducându-se la Salamina, a aflat totul aşa cum i s-a spus şi s-a apucat să zidească o nouă biserică pe ruinele celei vechi. Făcându-se călugăr, a întemeiat acolo şi o mânăstire cunoscută ca Mânăstirea Faneromene (adică a Celei ce s-a arătat), afierosită Maicii Domnului. Soţia sa şi unul dintre fii s-au făcut şi ei călugări, fiind tunşi de către el. Mai târziu, fiul său a ajuns stareţul Mânăstirii Faneromene, urmând tatălui său.

Sfântul Lavrentie a plecat din această viaţă la 7 Martie 1707. Multe minuni s-au făcut la mânăstirea unde se păstrează moaştele sale. Este socotit a fi sfântul ocrotitor al insulei Salamina şi este foarte iubit de poporul de acolo.

Acest articol a fost publicat în Sfinţi căsătoriţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s