Un medic este reclamat pentru ca refuza sa faca avorturi

25.08.2007 – Gardianul

Seful sectiei Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Roman a stârnit vii nemultumiri din partea unor paciente, fiindca a refuzat sa le faca acestora intreruperile de sarcina pe care le-au solicitat.

Virgil Trofin a detinut functia de director al spitalului romascan pâna in urma cu doua luni, când a fost inlocuit din motive pe care, la vremea respectiva, le-a catalogat ca fiind politice. „A trebuit sa trag ponoasele de pe urma certurilor dintre democrati si liberali, eu fiind adept al PD”, a afirmat el in momentul in care a fost inlaturat din functie. Pus ulterior in scaunul de sef al sectiei Ginecologie, medicul Trofin si-a inceput activitatea prin instaurarea unor reguli stricte de activitate personala, intre care s-a numarat si cea de a refuza sa faca avorturi. El considera ca intreruperile de sarcina constituie un mare pacat din punct de vedere religios si ca legea nu il poate obliga sa faca avorturi la cerere. „Sunt de acord ca exista multe familii nevoiase, care nu au cu ce sa creasca un copil in plus. Insa acestea ar trebui sa fie educate in ce priveste contraceptia, iar nu sa recurga mai apoi la intreruperi de sarcina, adica la uciderea unui suflet care deja a prins viata. Personal, consider avorturile ca fiind mari pacate si, ca un crestin ce sunt, refuz sa le fac.

„Avortul nu este o boala”

Etica profesionala spune ca trebuie sa dau curs tuturor cererilor pacientilor mei bolnavi, insa avortul nu este o boala. Legal, nu ma poate obliga nimeni sa fac intreruperi de sarcina la cerere, deci nu pot fi judecat si condamnat, fiindca nicaieri in lege nu este scrisa o asemenea obligatie”, a afirmat seful Ginecologiei din Roman. La decizia sa, pe care o aplica doar in mod personal, au aderat si doua din asistentele subordonate. Contactat in acest sens, actualul director al spitalului din Roman, Petrut Claudiu Gafar, a pus ca nu poate aplica nici o masura asupra medicului Trofin, recunoscând totodata ca nu exista nici o directiva legala care sa-i impuna acestuia efectuarea de avorturi la cerere. „Pacientele pot apela la alte cadre medicale dispuse sa le faca intreruperile de sarcina solicitate”, a spus seful spitalului romascan.

Acest articol a fost publicat în Avort. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s