CEI DOI FRAŢI

7458.jpg

Doi fraţi munceau împreună la ferma rămasă moştenire de la părinţi. Unul nu era însurat iar celălalt era căsătorit şi avea copii. Împărţeau ce cultivau în mod egal aşa cum au făcut mereu: produsul şi profitul. Dar într-o zi cel singur şi-a spus: „Ştii că nu este drept să împarţim produsul şi profitul. În afară de asta sunt sigur şi nevoile mele sunt mici. Dar sărmanul meu frate are nevastă şi o casă de copilaşi”.

 

Aşa că în toiul nopţii a luat un sac de grâne din hambarul său, s-a furişat cu el peste spaţiul dintre cele două case şi l-a răsturnat în hambarul fratelui.

 

Între timp, fără ştirea sa, fratele său a avut acelaşi gând. Şi-a spus: „Nu-i drept să împărţim egal profitul şi produsul. În plus am nevastă şi copii care să aibă grijă de mine peste ani. Dar fratele meu nu are pe nimeni”.

 

Aşa că şi el a început să care în toiul nopţii pe furiş în hambarul fratelui său. Dar ambii fraţi au fost surprinşi şi puteau să constate peste ani că rezervele lor nu se micşorau deloc. Dar într-o noapte s-a nimerit ca amândoi să iasă din casă în acelaşi moment. În întuneric s-au ciocnit unul de altul cu sacii în spinare. Amândoi au fost uimiţi, dar apoi încet s-au luminat cu privire la cele întâmplate. Şi-au lăsat sacii jos şi s-au îmbrăţişat.

 

Deodată întunericul s-a luminat şi o voce a vorbit din cer:

 


– Acesta este în sfârşit locul unde voi construi Casa Mea. Pentru că acolo unde fraţii se întâlnesc în dragoste, acolo va sălăşlui Prezenţa Mea.

Acest articol a fost publicat în Pilde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s