SĂMÂNŢA DE MUŞTAR

forgetmenot.jpg

Era odată o femeie a cărei unic fiu a murit. În marele ei necaz, s-a dus la un om sfânt şi i-a zis, „ce rugăciuni, ce formule magice cunoşti ca să-l readuci la viaţă pe fiul meu?”
În loc s-o dea afară sau să încerce să-i explice, i-a răspuns: „du-te şi adumi o sămânţă de muştar dintr-o casă care nu a cunoscut niciodată vreun necaz. O vom folosi ca să-ţi scoatem necazul din casa ta?  

Femeia a plecat în grabă în căutarea magicei seminţe de muştar. A ajuns mai întâi la o splendidă vilă, a bătut la uşă şi a zis: „Caut o casă care nu a cunoscut niciodată necazul. Am nimerit bine? E foarte important pentru mine”.

Dar răspunsul a fost, „ai greşit cu siguranţă adresa”, şi au început să-i spună toate evenimentele tragice care i-au copleşit în ultimul timp.

Femeia şi-a spus, „cine este mai în măsură decât mine să-i ajute pe aceşti bieţi nenorociţi? „A rămas să-i aline, apoi a continuat cu căutările ei. Dar oriunde se întorcea, în bordei sau în palate, ea auzea aceleaşi lucruri: tristeţe şi nenorocire.

În cele din urmă s-a implicat atât de mult în slujirea celorlalţi aflaţi în necaz încât a uitat de căutarea sa, nerealizând niciodată că de fapt, şi-a scos din suflet propriul necaz.

Acest articol a fost publicat în Pilde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s