Rugăciune din Slujba Cununiei

Dumnezeule Cel sfânt, Care din ţărână ai făcut pe om şi din coasta lui ai făcut femeie şi ai însoţit-o lui spre ajutor, pentru că aşa a plăcut slavei Tale sa nu fie omul singur pe pământ, Însuţi şi acum, Stăpâne, întinde mâna Ta din sfântul Tău locaş şi uneşte pe robul Tău (N) cu roaba Ta (N), pentru  că de către Tine se însoţeşte bărbatul cu femeia.

Uneşte-i pe dânşii într-un gând, încununeaza-i într-un trup şi dăruieşte-le lor roada pântecelui, dobândire de prunci buni.

Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava, a Tatălui şi a Fiului şi a Duhului Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor.Amin

Acest articol a fost publicat în Rugăciuni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Rugăciune din Slujba Cununiei

 1. Ana zice:

  Rugați-vă să vă ajute Dumnezeu să luați decizia cea mai bună. Mai bine decât Dumnezeu nu știe nimeni ce este corect și ce nu. O să vă dați seama care este alegerea cea mai bună sub inspirația Duhului Sfânt. Dumnezeu vorbește pe limba tuturor.

 2. Ana zice:

  Cartea Tainele iubirii de Mitropolitul Antonie de Suroj: „Prea ușor este pentru bărbat să creadă că în virtutea simplului fapt că este bărbat are drepturi asupra soției sale și asupra copiilor săi. Lucrul acesta nu este adevărat și nu este drept. Dacă bărbatul nu este chip al lui Hristos, nimeni nu-i este dator cu niciun fel de respect, cu niciun fel de frică, cu niciun fel de ascultare.” pag.103

 3. eugen zice:

  Ana, iti propun un exercitiu: inlocuim peste tot cuvantul „barbat” cu cuvantul „preot”, iar in loc de „sotie” si „copii” scriem „parohie” si „enoriasi”. Ia sa vedem, mai este valabil? Si daca da, de ce? Iar daca nu, iarasi, de ce?
  “Prea ușor este pentru preot să creadă că în virtutea simplului fapt că este preot are drepturi asupra parohiei sale și asupra enoriasilor săi. Lucrul acesta nu este adevărat și nu este drept. Dacă preotul nu este chip al lui Hristos, nimeni nu-i este dator cu niciun fel de respect, cu niciun fel de frică, cu niciun fel de ascultare.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s