Si un sfat, raspuns folositor primit la comment

O, iubit om, suferim cand cerem de la Dumnezeu si nu primim. Dorim din tot dinandinsul ceva anume si daca nu primim, ne zbatem neputinciosi, ca dorinta e mare si astfel apare suferinta. Insa…de la Cine cerem? De la Bunul Dumnezeu. De la Cel care este insusi Iubirea. Suflet drag, te-ai rugat, ai cerut, acum, ce rugaciuni sa mai citesti!? Acum ascuta raspunsul! Acum ia priveste in jur si vezi ce ai primit de la Bunul Dumnezeu. Nu, Dumnezeu nu vrea sa suferi. Te-a ascultat, dar tu nu ai vazut, ca toate puterile tale erau concentrate doar asupra a ceea ce ai cerut. Poate ti-a dat ceva mai bun decat ai cerut tu! Poate te-a ferit de ceva mult mai rau! Ai curaj si priveste ceea ce ai! Nu ceea ce nu ai!


O sa spui, de ce iti vorbesc asa! Pentru ca si eu am cerut si n-am primit, si acum ii dau Slava ca nu mi-a ascultat cererea. M-a ferit de un mare rau! Ma cunoste, doar e Creatorul meu, e Tatal, iar eu nu ma cunosc asa! Imi stie slabiciunile, stie ca sunt slaba, si cad repede, de aceea acum spun cu mana pe inima ca m-a ferit, neacultand cererea mea, de cel mai mare rau! Altadata (cu ani in urma) am cerut, mi-a implinit cererea, EXACT asa cum am cerut, si dupa ce le-am primit pe toate, mergeam pe strada si ma intrebam: “de ce nu sunt fericita?” M-am tot gandit ce am facut, cum m-am rugat si mintea mi s-a luminat – nu am spus, la sfarsitul rugaciunii :” daca asta e voia Ta!” Sigur, Dumnezeu toate le transforma in bine, si tristetea mea s-a transformati in bucurie, caci mi-a scos in cale oameni buni, oameni care m-au ajutat. In acele momente, nu am avut nici o neplacere de la nimeni, e destul ca mi le-am facut eu. Iar Iubitorul de oameni m-a ajutat, cand mi-am dat seama ca am gresit!


O, suflet drag, cate nu cerem noi de la Dumnezeu si pe Domnul, nu-l vrem! Nu dorim ce ne ofera El, ni se pare ca noi stim mai bine ce e bine pentru noi. Cati oamnei nu sunt in lumea asta care au primit de la Dumnezeu cate au cerut si dupa aceea n-au fost fericiti! Ti-as putea da multe exemple.
Aseaza-te inaintea icoanei Mantuitorului si cere-l doar pe El in viata ta. Iar daca doresti o rugaciune, nu e alta mai potrivita acum pentru tine, decat “Tatal nostru”. Ramai asupra cuvantului “faca-sa voia Ta”. Accepta oferta de iubire pe care Domnul ti-o face.


*


Alearga la duhovnicul tau, spune-i tot ce ai pe suflet, spune-i gandurile tale, dorurile tale, suferinta, ta, spune-i asa cum te pricepi. Si primeste raspunsul sau! Apoi, te indemn sa mergi la spovedanie, sa te intalnesti cu Hristos prin Sfanta Impartasanie. Stai de vorba cu tine. Stai de vorba cu Dumnezeu. In pace, in liniste…


Curaj, fruntea sus!

Acest articol a fost publicat în Încurajări. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s