Feminitatea care fascineaza (2)

Sursa: –  DULCE CASA

Feminitatea care fascineaza (2)

indexul lectiilor in lb. engleza

Lectia 1

Lectia 2

Femeia ideala din punctul de vedere al barbatului (…si de fapt asta conteaza, nu-i asa?)

Trebuie sa vedem femeia prin ochii unui barbat, inainte de a intelege care este idealul sau. Punctul masculin de vedere este diferit de al vostru. De fapt, barbatul s-ar putea nici macar sa nu-si dea seama ce iubeste la o femeie (insa ei stiu foarte bine ce nu le place la o femeie si asta determina o gramada de probleme pentru tinerii de azi).

Femeile tind sa aprecieze calmul, talentul, inteligenta, istetimea si frumuseatea, in timp ce barbatii apreciaza aerul de domnisoara, vioiciunea, gingasia, placerea de a trai, dependenta, farmecul si abilitatea de a intelege barbatii.

Inger si om

Din punctul de vedere al unui barbat femeia ideala este alcatuita din doua parti. Partea „angelica” are legatura cu calitatile sufletesti, si include un carcater bun, abilitati gospodaresti, intelegerea barbatului si fericire interioara. Aceste trasaturi determina un barbat sa te puna mai presus de sine, pe un piedestal, ca sa zicem asa. El vrea ca tu sa fi o persoana mai buna decat el. Partea „umana” este alcatuita din feminitate, gratie, farmec, o fata stralucind de fericire, sanatate, ingenuitate si aspect exterior placut. Partea „angelica” va face un pic intangibila si superioara, in timp ce partea „umana” va aduce inapoi pe pamant si va face reala si tangibila. Acestea doua parti fac impreuna o femeie perfecta, din punct de vedere masculin.

Agnes si Dora

Trebuie sa cititi capitolul in care d-na Andelin face comparatie intre Agnes si Dora, personajele din „David Copperfield”.

Fiecare dintre ele avea caracteristicile unei parti, ceea ce l-a facut pe David sa le doreasca pe amandoua. El s-a casatorit cu Dora, careia ii lipsea partea „angelica”. Dupa moartea acesteia s-a intors la Agnes. Ei ii lipsea acea partea jucausa si placerea de a trai a Dorei, care cucerise inima lui David ( un lucru care mi-a ramas din povestire a fost ca David a zis ca, daca Agnes s-ar fi gandit mai mult la sine, nu ar fi ales-o niciodata pe Dora. Ea era intotdeauna prea altruista si se gandea mereu doar la fericirea lui, neglijand-o pe a ei ).

Tema de acasa

1.Faceti o lista din calitatile pe care le are „femeia perfecta”. Pastrati-le in minte ca pe niste scopuri de atins in viitor.

2. In jurnalul vostru scrieti 25 de trasaturi pe care le aveti deja. Fiti specifica. Nu spuneti doar „am o personalitate placuta”. Daca nu gasiti 25 inseamna ca nu va straduiti destul. Cu totii avem trasaturi frumoase si nimeni nu porneste de la zero( de ex.: stiu ca sunt o prietena loiala, stiu ca sunt onesta, stiu ca am umor ). Lasati lista deschisa.

3. Reamintiti-va mereu ca : ” eu detin cheia fericirii mele, si a familiei” ( puteti pune un postit cu aceasta fraza pe frigider).

Povesti despre reusita

Acest articol a fost publicat în Feminitatea care fascineaza. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s