Frumuseti din Biblie (2)

246a

Frumuseti din Biblie (2)

In Biblie exista o galerie intreaga de femei frumoase, care mai de care mai frumoase. Incepand cu Eva, fiicele lui Iov si sotiile patriarhilor, continuand cu imparateasa Estera si cu atatea alte frumoase…

Dar printre frumoase exista o frumoasa a frumoaselor, o „icoana” a unei crestine autentice inainte de crestinism… Desi cu secole inainte de Cristos, ea,Abigail a carei istorie e relatata in 1 Samuel 25, ramane un model de femeie crestina pentru veci.

Abigail intruchipeaza idealul feminin – o adevarata DOAMNA, femeia din Prov 31: frumoasa, inteleapta, modesta,supusa si „emancipata” in acelasi timp( mai mult de-atat ce si-ar putea dori un barbat…) si toate astea in ciuda faptului ca avea un sot….nebun,mitocan…etc.

Este cu totul remarcabila aprecierea lui David vis-a-vis de initiativa si pledoaria perfecta a Abigailei( ar fi fost o avocata de mare succes ):

1Sa 25:32 David a zis Abigailei: „Binecuvintat sa fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, care te-a trimis astazi inaintea mea!
1Sa 25:33 Binecuvintata sa fie judecata ta, si binecuvintata sa fii tu, ca m-ai oprit in ziua aceasta sa vars singe, si mi-ai oprit mina!
1Sa 25:34 Dar viu este Domnul, Dumnezeul lui Israel, care m-a oprit sa-ti fac rau, ca, daca nu te-ai fi grabit sa vii inaintea mea, n-ar mai fi ramas nimic din ce este al lui Nabal, pina la lumina zilei de miine.”
1Sa 25:35 Si David a luat din mina Abigailei ce-i adusese, si i-a zis: „Suie-te in pace acasa; vezi ca ti-am ascultat glasul, si te-am primit bine.”

Atat de mult i-a placut lui David aceasta femeie (nu doar frumoasa! ci si foarte inteleapta!) incat, dupa ce vorbise cu ea doar o data in viata (probabil cateva zeci de minute!) si o vazuse o singura data,a sfarsit prin a-i cere…mana. Dragoste la prima vedere? Un love-story biblic superb…

1Sa 25:39 David a aflat ca murise Nabal, si a zis: „Binecuvintat sa fie Domnul, ca mi-a aparat pricina in ocara pe care mi-a facut-o Nabal, si a impiedicat pe robul sau sa faca rau! Domnul a facut ca rautatea lui Nabal sa cada asupra capului lui.” David a trimis vorba Abigailei ca vrea s-o ia de nevasta.
1Sa 25:40 Slujitorii lui David au ajuns la Abigail la Carmel, si i-au vorbit asa: „David ne-a trimis la tine, ca sa te ia de nevasta.”
1Sa 25:41 Ea s-a sculat, s-a aruncat cu fata la pamint, si a zis: „Iata, roaba ta se socoteste ca o roaba, gata sa spele picioarele slujitorilor domnului meu.”
1Sa 25:42 Si indata Abigail a plecat, calare pe un magar, si insotita de cinci fete; a mers dupa solii lui David, si i-a fost nevasta.

Ea, o vaduva bogata, nu refuza cererea in casatorie a unui aparent „coate-goale” pe care il „vede” insa, prin credinta, omul dupa inima lui Dumnezeu (si dupa inima ei… ) si viitor rege ce-l prefigureaza pe Mesia – „fiul lui David”.

Acest articol a fost publicat în Frumuseti din Biblie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s