Nimic nu este mai potrivnic delicateţei procedeelor decât de a vrea să stăpâneşti şi să te substitui soţului tău în poruncire şi conducere

DSCN6763

Din vol. Bogăţiile oratorice, pp. 252-253

SFANTUL IOAN GURA DE AUR

„Ea va şti, păstrându-şi demnitatea ei, s-o recunoască pe a lui ca cea mai înaltă. Nimic nu este mai potrivnic delicateţei procedeelor decât de a vrea să stăpâneşti şi să te substitui soţului tău în poruncire şi conducere. Sara, soţia lui Avraam, este modelul soţiilor sub acest raport.

Cu cât mai mult se va abţine femeia de la orice injurie şi de la orice reproş, de la orice învinuire nepotrivită. Chiar dacă soţul ei merită să fie mustrat pentru indolenţa lui sau lipsa de aptitudine, chiar dacă lenea lui pune în pericol soarta familiei, femeia nu se va îndrepta spre nici un limbaj injurios.”

Acest articol a fost publicat în Sf.Ioan Gură de Aur, Soţ/Soţie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Nimic nu este mai potrivnic delicateţei procedeelor decât de a vrea să stăpâneşti şi să te substitui soţului tău în poruncire şi conducere

  1. RO zice:

    Sara? Model? Femeia care a incurajat adulterul? Si care mai tarziu, dupa ce s-a vazut cu sacii-n caruta si cu un copil al ei, a alungat-o pe Agar, servitoarea care fusese obligata de ea sa ii faca un copil stapanului ei? Sara? Care l-a alungat pe celalalt fiu al lui Avraam ca sa nu imparta Isaac mostenirea cu el? Model? Hahaha… poate e lacomie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s