Iubindu-L pe El mai mult decât pe ele le vom iubi mai mult decât o facem acum

din „Treburi ceresti – volumul I”
de CS Lewis
Editura Humanitas


3 iunie

Cerul

Am fost plămădiţi pentru Domnul. Numai fiind într-un fel asemenea Lui, numai fiind o manifestare a frumuseţii Sale, a binevoirii Sale iubitoare, a înţelepciunii sau a bunătăţii Sale a putut trezi în noi dragostea vreun Iubit sau Iubită pământeană.

Nu înseamnă că i-am iubit pe aceştia prea mult, ci că nu am înţeles foarte bine care era lucrul pe care îl iubeam. Nu înseamnă că ni se va cere să ne depărtăm de ei, obişnuiţii noştri cei atât de dragi, pentru a îmbrăţişa un Străin. Atunci când vom vedea Chipul lui Dumnezeu vom şti că L-am cunoscut dintotdeauna. El a fost părtaş la toate experienţele noastre de iubire inocentă, le-a creat, le-a întreţinut şi le-a mişcat clipă de clipă din interior.

Tot ceea ce era iubire adevărată în ele aparţinea, chiar şi pe pământ, cu mult mai deplin Lui decât nouă, iar nouă ne aparţinea doar pentru că era a Lui mai întâi.

în Cer nu vor exista chinuri sufleteşti, nici datoria de a ne depărta de Iubiţii noştri pământeni. în primul rând pentru că o vom fi făcut-o deja; ne vom fi depărtat de la portrete către Original, de la pârâiaşe către Fântână, de la creaturile pe care El le-a făcut să inspire iubire către însăşi Iubirea. Dar în al doilea rând pentru că urmează să descoperim în El toate acele lucruri pe care le-am iubit.

Iubindu-L pe El mai mult decât pe ele le vom iubi mai mult decât o facem acum.

Acest articol a fost publicat în Iubire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s