Uneşte-i pe dînşii într-un gînd, încununează-i într-un trup

MICHEL PHILIPPE LAROCHE

UN SINGUR TRUP – Aventura mistică a cuplului

EDITURA „AMARCORD”
Timişoara, 1995

Destul de frecvent, cuplul are tendinţa de a-şi lăuda armonia intelectuală sau armonia trupească, uitînd-o pe cea care e esenţială, a sufletelor. Înţelegerea intelectuală, psihologică, nu e suficientă pentru a se putea vorbi de o uniune sau măcar de un acord al sufletelor.

Să nu uităm că acordul intelectual şi psihic este, totuşi, supus înţelepciunii veacului, care cel mai adesea stă împotriva celei divine. Acest acord trebuie să fie transfigurat de înţelepciunea lui Dumnezeu.

Altfel, nefiind bazat pe Hristos, ci pe cele ale lumii, mai devreme sau mai tîrziu va îmbătrîni, se va scleroza şi va muri o dată cu modele şi cu frământările lumeşti. Armonia clădită pe Hristos e inalterabilă, nu trece, nu dispare niciodată, ci dimpotrivă, devine din ce în ce mai profundă, iar mijlocul prin care se ajunge la această comuniune e chiar rugăciunea.Cu rugăciunea, bărbatul şi femeia pot iradia toate celelalte fapte ale căsniciei, le pot sacraliza, transfigurîndu-le însăşi sfinţenia acestei Taine. Doar rugîndu-se împreună, bărbatul şi femeia vor putea descoperi şi se vor putea aşeza în chiar inima harismatică a Tainei Cununiei.
Acest articol a fost publicat în Bărbat/Femeie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s