Dacă te îndrăgosteşti de cineva şi persoana aceea nu-şi dă seama, ce să faci?

din Sotul ideal, Sotia ideala
de Pr Nicolae Tanase
Editura Anastasis

Î-16. Dacă te îndrăgosteşti de cineva şi persoana aceea nu- şi dă seama, poate din cauză că nu ştie, sau pur şi simplu are pe altcineva, ce să faci?

R-16. Dacă are pe altcineva, trebuie să o laşi în pace. Dacă nu are, trebuie să-i spui. Dacă eşti fată trebuie să procedezi într-un fel. Dacă eşti băiat, în alt fel. Dacă eşti fată, după ce trece Postul Mare (să zicem) faci gestul ca în chip regulat, săptămânal, sau zilnic, sau la două zile, cum poţi, cum stabileşti tu, să îl inviţi la cofetărie. Zic după Postul Mare pentru că acum este mai complicat, pentru că în afară de alune americane şi câte ceva nu găseşti cu ce să-1 tratezi. Şi dacă faci lucrul acesta de câteva ori, el fiind mai sensibil, va sesiza starea de fapt.

Dacă eşti băiat, este mai simplu. Aştepţi primăvara (pentru ca să se înzestreze câmpurile cu flori), aduni mai multe flori şi îi oferi câte una zilnic sau cumperi şi îi oferi câte una zilnic. Deci în orice anotimp, după cum este situaţia. Şi până la urmă ea o să te întrebe: „De ce îmi dai atâtea flori?” Iar tu o să spui: „Pentru că vreau să simbolizez prin aceste flori „fluxul meu de sentimente”.

Acest articol a fost publicat în Pr.Nicolae Tănase, Soţ/Soţie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s