în condiţiile în care o femeie a născut, avem de-a face cu cel mai sfânt moment

din Sotul ideal, Sotia ideala
de Pr Nicolae Tanase
Editura Anastasis

Î-10. Vă rog să ne spuneţi dacă este corect ca după sfinţirea unei biserici să intre credincioşii, şi mai ales femei, în Sfântul Altar, aşa cum se întâmplă.

R-10. Eu am întrebat lucrul acesta, dacă intră atunci, de ce nu intră şi după? Şi nu mi s-a spus decât că atunci episcopul are voie să facă un pogorământ. Nu mi se pare potrivit, dar n-am găsit scris nici că trebuie, nici că nu trebuie. Este inex­plicabil, aşa cum este inexplicabil pentru care motiv citim la lăuză rugăciunea „Doamne Dumnezeul nostru, curăţeşte pe roaba aceasta a Ta de toată întinăciunea şi fă-o vrednică să intre în biserica slavei Tale.” în condiţiile în care o femeie a născut, avem de-a face cu cel mai sfânt moment. De ce o con­ siderăm spurcată, nu ştiu.

Acest articol a fost publicat în Pr.Nicolae Tănase, Sotul ideal - Sotia ideala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la în condiţiile în care o femeie a născut, avem de-a face cu cel mai sfânt moment

  1. paraschiva zice:

    Sfanta Fecioara Maria , Prunca la trei ani ,a fost dusa la templu , Iar dupa ce a ajuns la varsta in care o copila se transforma biologic in femeie .. Fecioara Maria nu a ma-i putut locui (sluji la templu ) a fost dusa in ;,, Casuta din Nazaret , sub ocrotirea dreptului Iosif, Alta elta explicatie ,lav a templu nu-mai vaduvele aveau voie sa slujeasca ( acele vaduve care erau curate ) iertate..Eu cred ca ar fi de urmat aceste povete , Din viata Maici Domnului : Iertati -ma .Doamne ajuta.

  2. example49946 zice:

    E bine să înțelegem că nu tot trebuie să ne fie explicat, si treaba asta cu limitarea femeilor în anumite situații este una dintre ele. Si bărbații au bariere, este ciudat că nu vedem: le sunt deschise multe porți spre cunoaștere si trăirea ei, mai cu ușurință decât ar putea femeile, însă una le este interzisă si această una este esențială: nașterea de copii. Dar suntem cartitori si nu ne place să vedem frumusețea darurilor primite. Tocmai aceste interdicții inexplicabile probează credința si ascultarea…uităm că nu ne este dat să stim tot pt nu am putea duce cât este de stiut. Bărbatul si femeia împreună fac Biserica, adică împreună pot sti tot, separați sunt incompleti.
    Calugaria este cu totul altă poveste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s