CONTRACEPŢIA – Sfantul Ioan Gura de Aur

chrysostom33-rusia.jpg1180707435.jpg

„Că mulţi oameni, din pricina dragostei de bani, nu vor să aibă copii; au mutilat firea; nu-şi omoară copiii, dar opresc izvoarele naşterii”. (Omilii la Matei, omilia XXVIII, PSB 23)

„De ce semeni acolo unde nu poţi secera?” (Omilii la Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, omilia XXIV)

„De ce semeni acolo unde ţarina încearcă a strica rodul, unde sunt multe doctorii de stârpire şi unde de multe ori copilul este omorât mai înainte de naştere? Iată, deci, că şi pe acea desfrânată n-ai lăsat-o să rămână desfrânată, ci ai făcut-o şi ucigaşă de om! Ai văzut cum din beţie izvorăşte desfrânarea, iar apoi din desfrânare iese omorul? Ba chiar mai mult şi decât omorul, căci nici nu am cuvinte îndeajuns pentru a numi asemenea faptă criminală, de vreme ce nu numai că pe copilul născut îl omoară, ci îl împiedică chiar de a se naşte. Deci de ce îţi baţi joc de darul lui Dumnezeu şi te lupţi împotriva legilor Lui, iar ceea ce este binecuvântare tu alungi ca pe un blestem?” (Omilii la Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, omilia XXIV)

„După cum aceia (sodomiţii – n.n.) născociseră o împreunare nerodnică, ce nu sfârşea cu facerea de copii, tot aşa a făcut şi Dumnezeu pedeapsa, făcând pământul nerodnic cu totul şi lipsit de orice poamă.” (Predicile despre statui, Partea a II-a, predica a XIX-a)

Acest articol a fost publicat în Anticoncepţionale, Avort, Sf.Ioan Gură de Aur. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la CONTRACEPŢIA – Sfantul Ioan Gura de Aur

  1. Vizitator zice:

    Foarte frumos realizat, bine conceput ! Felicitari
    :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s