oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta face desfrânare cu ea + femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, face desfrânare

CUVINTELE LUI HRISTOS !!!!
 
Ev. Marcu 10, 2-12

În vremea aceea, când s-au apropiat de Iisus, fariseii, L-au întrebat, ispitindu-L, dacă se cade bărbatului să-şi lase femeia?

Iar El, răspunzând, le-a grăit: ce v-a poruncit vouă Moise? Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase. Atunci, răspunzând, Iisus le-a zis: din pricina împietririi inimii voastre v-a scris vouă porunca aceasta.

Dar, din începutul zidirii, bărbat şi femeie i-a făcut pe ei Dumnezeu.

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup, aşa că nu mai sunt doi, ci un trup.

Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.

Dar în casă, iarăşi L-au întrebat ucenicii despre aceasta.

Atunci El le-a spus:

oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta face desfrânare cu ea;

iar femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, face desfrânare.

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta face desfrânare cu ea + femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, face desfrânare

 1. Maria zice:

  de-ar fi asa simplu de tradus aceste cuvinte,minunate dealtfel,ar fi bine….dar ,despartirea nu vine intotdeauna simplu.Eu aflandu-ma intr-o situatie similara.Totul se construieste ,iar cand constructia nu-i comuna ,stii ce greu este? Oricum raman loiala gandurilor ce ma indreapta catre o iubire trainica,familie….insa ,imi accept fie si pacatul despartirii, cu tristete.Nu am reusit sa fiu atat de versatila ca multi sau multe, care reusesc sa traiasca intr-o casnicie chiar si falsand sau mimand intelegerea de ochii lumii.Dumnezeu mi-e martor la tot.

 2. Eugen zice:

  Toate bune si frumoase, pentru ca textul biblic pare, la prima vedere, a se adresa strict problemei divortului.
  Eu vin insa si va adresez o intrebare: cum se face ca Biserica noastra Dreptmaritoare oficiaza a doua casatorie, chiar daca sotul/sotia traieste, dar cei doi sunt divortati sau unul dintre ei s-a calugarit?

 3. Gabriel zice:

  Sunt situatii cand Biserica accepta divortul si in cazul in care nu a fost adulter, moarte spirituala (unul dintre soti devine apostat/eretic), moarte morala (unul dintre soti a facut pacate strigatoare la cer, de exemplu avort, preacurvie, desfranare), moarte civila (unul dintre soti se calugareste) .
  http://www.crestinortodox.ro/morala/motive-divort-acceptate-biserica-ortodoxa-70818.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s