nu te vrea dacă dă bir cu fugiţii

din TU IL VREI, EL NU TE VREA

nu te vrea dacă dă bir cu fugiţii

A plecat. Uite-aşa. A dispărut pur şi simplu. Ei bine, nu-i nici un mesaj contradictoriu aici. A vrut să fie cât se poate de clar că nu te vrea şi nu ţi-a lăsat nici măcar câteva rânduri pe un Post-it. S-ar putea ca, de data asta, să nu te mai repezi să-i găseşti scuze pentru comportamentul pe care l-a avut. E atât de dureros, încât e imposibil să nu fii rănită sau furioasă. Numai că, din pricina asta, s-ar putea să fii tentată să-ţi găseşti ţie niscaiva scuze. Ai motive întemeiate să vrei atât de mult să elucidezi Misterul Marii Dispariţii. însă toate aceste scuze, indiferent cât de justificate ar fi, nu-ţi sunt de nici un folos pe termen lung. Pentru că singura parte a poveştii dintre voi, pe care merită să o ţii minte, este că el nu a mai vrut să fie cu tine. Şi că nici măcar n-a avut curajul să ţi-o spună în faţă. Am încheiat discuţia.

Justificarea „Poate c-a murit”

Dragă Greg,

Am avut o aventură de scurtă durată cu un francez foar­te drăguţ. A fost foarte mişto şi am avut chiar impresia că a fost mai mult decât o aventură. El s-a întors în Franţa şi am început să ne scriem e-mailuri. A fost foarte drăguţ şi romantic. Apoi, dintr-odată, după unul din e-mailurile mele, nu mi-a mai scris. Au trecut deja două săptămâni. Greg, mă gândesc să nu i se fi întâmplat ceva. Sau poate nu a primit ultimul meu e-mail. Poate că i-am scris ceva care l-a deranjat. Nu pot să suport gân­dul că nu o să mai ştiu niciodată nimic de el. Ar fi prea mult pentru mine. N-aş putea oare să-i mai scriu o dată, să mai fac o singură încercare de a relua legătura cu el?

Nora

Dragă French Fry,

Sigur că poţi să-i mai trimiţi încă un e-mail, dacă vrei să-i dai ocazia de a te mai respingă o dată. E oare posibil să fi fost lovit de un camion cu French fries şi zace acum în spital, acesta fiind şi motivul pentru care a dispărut? Da. Cu toate astea, trebuie să-ţi spun că legea probabilităţilor spune că e şi mai posibil să fi întâlnit pe altcineva sau să-şi fi dat seama că relaţia de la dis­tanţă nu e pentru el, sau pur şi simplu să nu fii tu femeia visurilor sale. Dacă ai chef să-i scrii si să-i ceri să-ti mai trântească încă o dată uşa în nas, şi asta în virtutea acelui procent de 0,0001% ca telefonul să-i fi murit complet sau ca e-mailul să i se fi blocat (din pricina cărui fapt a pierdut toate datele tale de contact), n-ai decât. Să nu spui însă că nu ţi-am spus.

Nu-i nimic mai rău decât să nu primeşti nici un răspuns, indiferent dacă e vorba de prietenie, afaceri sau, mai ales, relaţii amoroase. Dar vestea cea proastă este că lipsa unui răspuns este un răspuns în sine. Chiar dacă nu ţi-a scris un bilet de bun rămas, tăcerea lui este un „ne mai vedem noi” asurzitor. Singurul motiv pentru care i-ai scrie din nou este ca să-i dai şansa să ţi-o spună şi mai tare, eventual pe litere. Ai uitat oare? Eşti mult prea ocupată şi mult prea căutată ca să ai timp de asta.

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s