Ce să facem în problema copiilor avortaţi?

din “CATEHEZE – Sfanta Taina a Casatoriei
Parintele Gamaliel Sima

Întrebare (Ioana): Ce să facem în problema copiilor avortaţi? Eu încerc să conving cât mai multe mame să nu mai avorteze, dar ele spun că le e foarte greu şi nu se pot descurca în creşterea copiilor.

Răspuns: Ce să facem? Să nu mai facem avorturi, asta să facem. Dar, dacă vrei să fii de folos, dintr-un eroism creştinesc, să te duci acolo unde ştii că este o mamă care vrea să-şi avorteze copilul şi să cauţi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să-i îndepărtezi acest gând şi să nu mai facă asta şi totul ar fi bine, dacă te-ar asculta. Insă dacă nu ai „forţa” asta, măcar atunci când Dumnezeu îţi oferă ocazia, să nu eziţi, şi cu toată puterea pe care o ai, să cauţi să ajuţi. Metode sunt destule pentru trezirea unei conştiinţe pierdute.

Uite cum a proce¬dat un medic ginecolog care era şi un bun creştin. A venit la el o mamă gravidă şi i-a cerut să-i avorteze copilul. Medicul o întreabă: „Mai ai şi alţi copii?”. „Da, răspunde nefericita, mai am trei copii, dar e tare greu cu ei domnu’ doctor!”.

Când aude medicul tânguirea femeii exclamă deodată: „Aha! Am găsit soluţia, ştiu cum facem!” Îl omoram pe al treilea, sau pe unul dintre cei trei copii ai tăi şi îl lăsăm să se nască pe ăsta din burta ta, şi ai să ai tot trei copii. N-ai să te chinui mai mult. Hm?! Ce zici. Nu-i mai bine aşa?” Când a auzit femeia strania soluţie a medicului, s-a crucit, dar şi-a şi venit în fire, dându-şi seama de neghiobia ei când s-a hotărât să-l lase pe medic să-i omoare propriul copil, şi a renunţat la avort. A născut copilul şi acel copil a ajuns episcop. Darul lui Dumnezeu a fost acolo.

Altă situaţie: eu aş fi în stare să-i zic acelei mame şi că îi întreţin eu copilul, serios, viaţa mea o pun pentru copilul ăla, numai să se nască şi să se boteze. Ce bucurie I-aş aduce lui Hristos, să caut să mor eu pentru acel copil din dragoste de Dumnezeu. Şi n-aş face nimic deosebit, ci ceea ce trebuie, din porunca lui Hristos: „Iubiţi-vă unii pe alţii aşa cum v-am iubit Eu pe voi”. Şi cum ne-a iubit Hristos? A preferat moartea, ca noi să avem viaţă. Vedeţi cât de simplu e?

Acest articol a fost publicat în Avort, Cateheze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce să facem în problema copiilor avortaţi?

  1. Tzukune zice:

    intradevar asa este… ma bucur ca exista si asemenea bloguri care sustin credinta in Sf. Treime!

    Am gasit o gramada de bloguri despre ateism, si o gramada de nascociri, care mai de care mai false si mai lipsite de adevar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s