Unii duhovnici recomandă celor care au avortat să boteze tot atâţia copii câţi au avortat

din “CATEHEZE – Sfanta Taina a Casatoriei
Parintele Gamaliel Sima

Intervenţie (Adriana): Părinte, unii duhovnici recomandă celor care au avortat să boteze tot atâţia copii câţi au avortat.

Răspuns: Adică un fel de soluţie aritmetică la problema avorturilor. Credem că este o rezolvare, dar nu una foarte bună. Careva în situaţia asta, ce să-şi zică: „Am avortat şapte, am botezat şapte… merg mai departe!” Sau face aşa: „Cam câţi pot eu să botez pe an? Cam atâţia! Mergem mai departe”. Sau altă variantă de reacţie: „Câţi trebuie să botez? Şapte, am să botez zece. Îi arăt eu părintelui că mi-am făcut canonul… supra”. Păi, asta nu-i mândrie? Vedeţi, poate fi aceasta o rezolvare practică a problemei, linişteşte cu adevărat conştiinţa nefericitei mame dacă ştie că şi-a încheiat aritmetic socoteala cu Dumnezeu? Nu, tot bolnavă rămâne şi îi mai îmbolnăveşte şi pe alţii. Păi, ce fel de naşă de botez, de mamă spirituală poate fi ea vreodată, când ea e o criminală, o osânditoare de suflete? Nu aduce ea daune în loc de folos sufletului pe care îl asistă la botez şi care îi este dat în îngrijire de către Biserică?

Dar dacă ea înţelege ce a făcut, că nu i-a permis copilului să se nască natural şi că prin asta nu i-a permis nici să se nască în Hristos prin botez, nu i-a permis să ajungă la Hristos, este ajutată să înţeleagă gravitatea păcatului comis de ea; atunci, însănătoşirea ei poate începe. Să i se explice că nu numai că îl omoară şi zicem noi că a comis crimă, dar îl şi osândeşte, comite şi o crimă spirituală, nu-i permite să crească în Hristos, aici e toată taina. Starea de sănătate a acelei femei care conştientizează ce rău a făcut, asta ar fi: toată viaţa, cât trăieşte ea, să se comporte sfătuind, ajutând, botezând, jertfindu-se, ca nu cumva, altcineva de care ştie ea, să repete gestul ei nesăbuit, nebunesc. Să oprească acest val al păcatului în dreptul ei, prin ea să se oprească această revărsare a răului în lume, ca începând cu ea să se reverse iubirea dragostea lui Dumnezeu, sporirea vieţii, nu distrugerea ei.

Vedeţi, ţinta diavolului este Eva, purtătoare de chip al lui Dumnezeu, născătoare de fii ai lui Dumnezeu, născătoare de purtători ai chipului lui Dumnezeu. Aici este atacul diavolului, împotriva femeii. De aceea, femeilor, să fiţi foarte atente la atacul diavolului şi să nu mai avortaţi, ci să naşteţi copii pentru Hristos!

Acest articol a fost publicat în Avort, Cateheze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Unii duhovnici recomandă celor care au avortat să boteze tot atâţia copii câţi au avortat

  1. bogdan zice:

    o pro0blema extrem de interesanta si de actuala…nu stiu, nu sunt preot dar ma gandes cca mai potrivit ar fi ca cineva care a luat viata unui prunc sa CREASCA nu doar sa boteze un copil….adica irepsonsabilitatea si usuratatea sa fie inlocuite tocmai prin asumarea unei responsabilitati similare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s