firele de iubire care ne leagă de persoana dispărută pot fi întinse, dau nu pot fi rupte

din Vindecare după pierderea unei persoane dragi
Meditaţii zilnice pentru depăşirea durerii provocate de doliu

Există un ţinut al viilor şi un ţinut al morţilor, iar puntea de legătură între ele este iubirea. Aceasta este singura metodă de supravieţuire şi singura semnificaţie a vieţii.
– THORNTON WILDER

Nu trebuie să ne spună nimeni că puntea de legătură este iubirea pentru a şti acest lucru. Noi ştim că iubirea noastră reciprocă nu a dispărut şi că, indiferent unde a plecat cel drag, iubirea noastră l-a urmat.

Fără nicio îndoială, această iubire este reciprocă. Uneori ni se pare atât de palpabilă încât pare să umple camera în care ne aflăm. Există oameni care au avut viziuni ale persoanelor iubite stând lângă ei, care le-au auzit vocea şi care au simţi intervenţia acestora în momentele critice din viaţa lor.

Un bărbat care a scris foarte mult pe tema doliului descrie o întâmplare în care trebuia să se urce într-un avion, dar a fost împiedicat de un câmp de forţă invizibil. După mai multe tentative s-a întors în terminal şi şi-a cumpărat bilet la o altă cursă aeriană. Primul avion s-a prăbuşit. Mai târziu, a avut viziunea fiului său decedat, care i-a spus: „îţi mai aduci aminte de acel moment în care nu te-am lăsat să urci în avion?”

Nu ştim ce forţe acţionează în astfel de cazuri, dar suntem conştienţi că firele de iubire care ne leagă de persoana dispărută pot fi întinse, dau nu pot fi rupte.

Eu ştiu că iubirea nu încetează odată cu moartea.

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s