După cum arată viața, tocmai în urma apropierii trupești (în condiții normale) din căsătorie înflorește în suflet sentimentul profund, luminos și aducător de bucurie al dragostei reciproce, respectul tandru și sentimentul profund al legăturii indisolubile dintre cei doi

dd

O atitudine evlavioasă în cadrul căsniciei

Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, pp. 14-15

Cel ce intră în căsnicie curat, cast, pentru prima dată pătrunde taina unirii trupești, și pe urma acestui fapt în suflet se naște pentru prima dată o atitudine nouă, evlavioasă, față de trupul celuilalt, care devine sacru.

După cum arată viața, tocmai în urma apropierii trupești (în condiții normale) din căsătorie înflorește în suflet sentimentul profund, luminos și aducător de bucurie al dragostei reciproce, respectul tandru și sentimentul profund al legăturii indisolubile dintre cei doi.

Tocmai aici, în acest punct , se cunoaște din experiență dreptatea monogamiei și toată nedreptatea divorțurilor. Soțul și soția pot să aparțină doar unul altuia – și aceasta este nu numai o cerință a moralei sociale, care ocrotește căminul familial, ci și o taină imperioasă și profundă, care este pătrunsă în căsnicie. (Protoiereul Vasilie Zenkovskii)

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s