Atenție, copii la cort!

INDEMN PENTRU PARINTI !!!

Ideea acestui text nu este aceea de a prezenta un traseu deosebit – nici măcar obiective deosebite. E mai mult un portret de familie, un îndemn către părinți, de a le oferi copiilor lor o astfel de șansă. O șansă de a nu fi limitați la locurile pe care le văd zilnic, la parcul din spatele blocului sau la activitățile de care poate deja s-au plictisit. O excursie poate fi o lecție de viață, atunci când ea ne ajută cumva să creștem. Iar asta se întâmplă mult mai ușor când e vorba de copii – pentru că ei oricum asimilează informații ca un burete. Poate n-ar strica să strecurăm în acele informații și lucruri precum bunătate, frumusețe, dragoste, respect – ca să mai balansăm puțin inundația pe care televizorul sau colțul blocului o trimit spre copii. Copii ai căror părinți sunt prea ocupați cu lucruri “mai importante” ca să înțeleagă că educația lor nu e în primul rând obligația școlilor.

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Acum vreo doi ani am botezat un nepoțel, pe Antonio. Când a fost vorba să-i “tăiem moțul”, lumea a început să facă glume: “ei, nașule, ce-i pui pe tavă?” Cum nu mă pasionează tradiții de genul ăsta, nu m-am obosit prea mult să mă gândesc la asta. Am scos busola de pe geanta aparatului foto și am pus-o pe tavă. Dragul de bebe mic, a ales probabil singurul lucru pe care nu-l văzuse niciodată: busola mea. Am râs atunci și i-am zis: “bravo Antonio, abia aștept să treacă vreo 15 ani să te iau pe munte cu mine”.

Antonio are acum 3 ani, iar fratele lui, Emilian, are aproape 5. Ei locuiesc în Italia, împreună cu părinții (verișoara mea, Mihaela și soțul ei, Petrică). Vara asta însă au venit în vacanță în România. Auzisera și văzuseră în pozele mele (și nu numai) că România nu se rezumă la valea Prahovei…

Vezi articolul original 5.985 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s