Albert Horopciuc, fotograful profesionist din Hunedoara, are nevoie de ajutorul nostru!

Albert Horopciuc, hunedoreanul care a ilustrat în cele mai frumoase fotografii  Castelul Corvinilor din Hunedoara, luptă cu o infecţie la coloană. Hunedoreanul are nevoie de bani pentru a-şi procura vitaminele şi antibioticele necesare, pastile de care spitalul la care este internat nu dispune

”Nu știu dacă voi mai putea posta vreodată vreo fotografie. Joi am paralizat complet de la gât în jos. Sunt în spitalul din Timișoara în care nu mai sunt fonduri nici măcar pentru vitaminte și antibiotice. Degeaba sunt medicii buni, dacă nu au la dispoziție medicamente. Orice donație este binevenită. Cine dorește o poate face în contul RO33BTRL06301201J01948XX Banca Transilvania.Vă mulțumesc!”.

Acestea sunt rândurile încărcate de durere și neputință ale lui Albert Horopciuc, fotograf profesionist din Hunedoara, unul dintre oamenii care a realizat unele dintre cele mai frumoase fotografii ale Castelului Corvinilor. Bărbatul de 47 de ani, tată a doi copii minunați, are nevoie de noi în aceste zile tragice, în care, cu un optimism fără seamăn, luptă cu o infecție la coloană.

De când a ajuns la Spitalul Județean Timișoara, Albert este obligat să-și cumpere medicamentele necesare, întrucât unitatea nu le are. Până acum, familia a plătit 170 de lei la fiecare două zile pentru antibiotice, în timp ce un flacon de Octagam, medicamentul care-i este atât de necesar, costă 1.200 de lei.

 

”Ziua în care am paralizat a fost o zi normală. A fost rece, a plouat și m-a apucat durerea de ceafă. I-am spus soției să mergem acasă, am făcut cumpărături și ne-am culcat la amiază. M-am trezit cu o durere cumplită și l-am rugat pe fiul meu de nouă ani să-mi facă un masaj. Durerea nu mi-a trecut și m-am dus să-mi fac un duș fierbinte. Am apucat să ies din cadă dar, în trei sferturi de oră, am paralizat de la gât în jos. A venit Salvarea și am mai avut puterea să glumesc cu fetița mea de șase ani că ”uite, tati merge cu caleașca”. De la spitalul din Hunedoara m-au trimis la Timișoara, iar aici mi-au zis că am o infecție la coloană, mielită. Am nevoie de tratament, dar nu au fonduri. Până acum am plătit 170 de lei la fiecare două zile”, spune Albert Horopciuc.

Castelul-Corvinilor_foto-Albert-Horopciuc

10646707_676999852376716_4833227596094505200_n

Bărbatul mai povestește și despre condițiile incredibil de proaste din spitalele României lui 2014. Deși spitalul în care este internat este județean, nu are resursele necesare pentru a avea grijă de bolnavi.

”Nu e vina medicilor, e vina sistemului aici. Am văzut asistente care au salariu 700 de lei și cumpără pampers pentru oamenii care au nevoie. Dacă aș avea aparatul de fotografiat și aș putea să mă mișc, aș face o grămadă de fotografii, care să arate situația asta incredibilă în care se află bolnavii din acest spital. Le-aș trimite la ticăloșii aceia de la Ministerul Sănătății, să vadă ce se întâmplă cu adevărat în spitalele din România”.

Donațiile pot fi depuse în contul RO33BTRL06301201J01948XX, la Banca Transilvania.

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Albert Horopciuc, fotograful profesionist din Hunedoara, are nevoie de ajutorul nostru!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s