Dezbatere științifică: Limite ale sexualității

Marți, 17 noiembrie 2015, în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, începând cu ora 19.00, se vor supune dezbaterii următoarele moțiuni:

  • Ce efecte are educația sexuală la o vârstă fragedă?
  • Este autoerotismul o plăcere inofensivă sau un obicei nociv?
  • Orientarea sexuală este înnăscută sau indusă?  
  • Poate abstinența să devină o opțiune de viață sănătoasă?

În contextul în care propunerile privind introducerea educației sexuale în școli au trezit reacții puternic polarizate în rândul românilor, considerăm că este important să oferim posibilitatea oamenilor de știință să se pronunțe asupra câtorva din ideile  care s-au pus în circulație.

Organizatorii – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Societatea Studenților Mediciniști din Iași și Youth Association for Personal Development and Innovative Programs – propun o reflecție serioasă asupra modului în care ne raportăm la viața sexuală.

Dorința acestora a fost ca argumentele să se bazeze pe dovezi științifice referitoare la procesele biologice, psihice și sociale care influențează alegerile oamenilor în sfera sexualității. De aceea, au propus un set de criterii clare, anunțate din timp, pentru vorbitori. Cei care doreau să participe la dezbatere ar fi trebuit să aibă minimum o carte publicată în domeniul sexualității sau cinci articole științifice pe această temă, publicate în reviste incluse în baze de date internaționale.

Deși anunțul  a fost trimis către mass-media, singura persoană care a răspuns și a îndeplinit aceste criterii a fost biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor in bioetică al Universității „Aristotel” din Tesalonic.

Prin urmare, dezbaterea va fi lua forma unui dialog între domnul Virgiliu Gheorghe și prof. univ.dr. Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, moderatorul evenimentului.

Dialogul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, astfel încât publicul va putea afla răspunsuri bine întemeiate științific la toate întrebările pe care le are în acest domeniu.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s