Pentru că, dacă femeia aceea n-a cunoscut nici un bărbat, până la căsătorie, şi bărbatul n-a cunoscut nici o femeie până la căsătorie, atât de mult se ataşează unul de altul, încat nu se mai despart niciodată

Parintele Calistrat(facebook)

Noi avem tendinţa de a spune că tinerii sunt răi.. Nu! Sunt ispitiţi! Sunt ispitiţi în raport cu vârsta spirituală a lor. Pentru că dacă un tânăr sau o tânără, a gustat virtuţile spirituale, a gustat elementele de credinţă, el va fi un om serios.

Un bărbat când se căsătoreşte fără să fi cunoscut o femeie niciodată, cu o fată care nu a cunoscut un bărabat niciodată, ei sunt direct sub binecuvântarea Duhului Sfânt, şi vor avea o familie temeinică! Ce au pierdut dacă au făcut lucrul ăsta? Nimic! Ceea ce au descoperit după cununie, descopereau până în cununie.

Dar aşa ce au descoperit?

Puterea de legătură sufletească şi binecuvantarea lui Dumnezeu peste familie. De ce? Pentru că, dacă femeia aceea n-a cunoscut nici un bărbat, până la căsătorie, şi bărbatul n-a cunoscut nici o femeie până la căsătorie, atât de mult se ataşează unul de altul, încat nu se mai despart niciodată. Dar în momentul în care ea a cunoscut 50 de bărbaţi şi el a cunoscut 50 de femei, ei când se căsătoresc, n-au niciodată ce să simtă. Ei sunt sătui de păcat, de poftă şi de actul în sine. Iar pentru dânşii căsătoria rămâne un banal stimul economic. Trebuie să-i vadă rudele şi prietenii că au dansat la nuntă.. Şi culmea, nu trece mult timp şi se despart! Ce- au câştigat? Nimic! Pentru că Dumnezeu nu poate coborâ Binecuvântarea Duhului Sfânt peste grămezi de păcat. Pentru că ei s-au căsătorit din pură schemă socială, pentru că au mai strigat mama şi tata..”Adună-te mai copile la casa ta să fii şi tu în rând cu lumea! Fă şi tu un copil să avem un nepot..” Şi toată lumea se întreabă. „Oare ăştia stau împreuna?” Dacă au credinţă, stau! Dacă nu, se ceartă de la primul parfum, de la primul salariu..
https://www.youtube.com/watch?v=bRKnjYXr9RI

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s