Fiecare are osteneala sa! Dacă era să fie scris în Cartea Vieţii să fii însurat, îţi căuta Dumnezeu femeia şi nu scăpai de datorie

71
Parintele Calistrat

De câte ori nu am auzit pe cineva „dacă eram eu familist, ce bine îmi educam eu copiii sau ce bine îi creşteam!” Sau „ce nevastă îmi luam şi cum mă descurcam..” O fi! „dacă eram eu la mănăstire cum m-aș ruga, ce m-aş osteni şi ce aşi face..” Nu!

Fiecare are osteneala sa! Dacă era să fie scris în Cartea Vieţii să fii însurat, îţi căuta Dumnezeu femeia şi nu scăpai de datorie, deci o duceai până la capat că aşa este proverbul popular… Paiul cu umba lui!,dar si Sf.Scriptură zice:
„Eu voiesc ca toţi oamenii să se mântuiască.


Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul aşa, altul într-alt fel. Celor ce sunt necăsătoriţi şi văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca şi mine. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă.” 1Corint 7:7-9 Sa va dau o pilda despre asta!


Sa va dau o pilda despre asta! Pilda Muceniţei Tomaida! (Celui luptat de patimile plăcerilor trupeşti, să se roage şi să cheme în ajutor pe sfânta Muceniţă Tomaida, care a fost ucisă pentru viața feciorească.)

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s