Nu avem curajul gandului dus pana la capat

krestitel

din “Nimeni nu a grait ca OMUL ACESTA” Pr Ion Buga

Pana nu vedem pe Dumnezeu in fiecare om nu ne mantuim.

Nu vedem deloc, nici un pic de Dumnezeu in celalat, nu credem ca celalat are Chipul lui Dumnezeu in el, si de aceea trebuie cinstit si iubit, indiferent ce lucreaza el (lucreaza din greseala raul, dar in adancuri staruie Dumnezeul care l-a facut dupa Chipul si Asemanarea Lui).

Noi asa trebuie sa privim pe tot omul, asa cum l-a privit Ioan Botezatorul pe Iisus. L-a vazut pe Dumnezeu in El. Si era, si la noi este Dumnezeu in fiecare, dar Il pierdem, pt ca nu avem curaj sa mergem pana la capat; nici pe drumul lui Dumnezeu, nici pe drumul omului.

Undeva le taiem pe amandoua, cum le-a taoat tanarul bogat. Ceva ne trage inapoi.

Nu avem curajul gandului dus pana la capat.

Noi stim adevarul, dar ne biruie slabiciunea noastra si nu vrem sa-l intelegem tot. Or, Andrei a facut-o. Inaintea lui, a facut-o Ioan, si mai inaintea tuturor a facut-o Fecioara din Nazaret  care a crezut ca Fiul ei este Fiul lui Dumnezeu si L-a primit. Stiti cat a costat-o aceasta? Putea sa o coste viata, caci nascand in afara legii lor trebuia ucisa cu pietre…

Acest articol a fost publicat în Căsătorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Nu avem curajul gandului dus pana la capat

  1. Eu nu ştiam şi de minunea asta. În ce priveşte faptul ca nu toţi oamenii privesc pe tot omul aşa cum L-a privit sfântul Ioan Botezătorul pe Hristos, şi eu cred, dar mă gândesc şi că Dumnezeu priveşte şi pe cei care nu privesc aşa, ca şi pe cei care privesc aşa. E corect cum gândesc eu?

Lasă un comentariu